Oppstart av kurs

Oppstart 9, 10 og 11. januar 2018

Skileiken starter opp i uke 2, henholdsvis tirsdag 9., onsdag 10. og torsdag 11. januar for de ulike kurspartiene. Møt opp i god tid før starttidspunkt denne første dagen, da det erfaringsmessig går med endel tid til parkering, finne frem til oppmøtested etc.

Har dere spørsmål, vil det være kontaktpersoner (guider) tilgjengelig i området barnebakken samt nederst i Hakkebakken / Terrengparken de første kursdagene – disse vil være lett synlige ved at de har på seg markeringsvester.

Fremmøte:

Kursene er delt opp i ulike farger, og deltagerne får utdelt fargede vester ut fra hvilket kursparti de tilhører

KNØTTER (gul gruppe) møter ved GULT SKILT nederst i barnebakken, ved rullebåndet

NYBEGYNNERE (grønn gruppe) møter ved GRØNT SKILT ved billettsalget.

VIDEREGÅENDE 1 (orange gruppe) møter ved ORANGE SKILT ved billettsalget.

VIDEREGÅENDE 2 (rød gruppe) møter ved RØDT SKILT på flata ved billettsalget.

JIBBING Rekrutt møter ved siden av billettluka i Hakkebakken.

Disse faste møteplassene er merket med skilter (gul, grønn, orange, rød). Oppmøte er på samme sted hver gang for registrering, med mindre annen beskjed blir gitt. Er du i tvil, ta kontakt med en av våre guider på stedet.

Foreberedelser:

Alpin Skileik har denne sesongen tilbudt heiskort sammen med påmelding til kurs. Deltakere som har kjøpt slikt heiskort får dette utlevert ifm. registrering første kurskveld.

Deltakere som ikke har kjøpt heiskort ifm. påmelding må ordne med heiskort før kurset starter. Sett av god tid til dette, erfaringsmessig er det endel kø i billettsalget de første skiskoledagene!  Ta gjerne en prøvetur i bakken noen dager før, ordne med heiskort og gjør barna kjent med anlegget :-)

Knøtter og Nybegynnere trenger ikke heiskort de første gangene. Det blir gitt beskjed fra instruktør gangen før de trenger heiskort.

Sjekk at støvler og ski passer (ikke for små/store/lange). Vi sjekker alltid at bindingene er riktig innstilt første kurskveld, og justerer hvis nødvendig.

Alle deltakere SKAL ha hjelm – dette er for barnas sikkerhet og er et ufravikelig krav. Skal være alpinhjelm – sykkel-/hockeyhjelmer eller andre løsninger er ikke godkjent. Sjekk at hjelmen passer godt (ikke for stor) og at hakestroppen er passe stram.

Se til at barna har på seg passe med klær. Det er ubehagelig å fryse, men heller ikke noe særlig komfortabelt hvis man blir for varm. De minste kommer til å være i mye aktivitet de første gangene og kan fort bli varme.

Det er også fint om vi ikke behøver å bruke tid på toalettbesøk i løpet av den timen kurset pågår. Gjør unna dette før kursstart. Dersom behovet likevel melder seg, ber vi om at foresatte tar seg av barna for å hjelpe dem med dette. Toalett finnes i bakken, ved siden av billettsalget i bunnen av terrengparken.

Generelt:

Det er fullt mulig for foresatte å benytte seg av skianlegget mens kurset pågår. Vi har avtale med Varingskollen Skisenter – foreldre med barn på Alpin Skileik kan selv låne utstyr gratis mot kjøp av heiskort.  Videre kan en alternativt velge langrenn i lysløypa ved den øvre parkeringsplassen i Varingskollen. Det er ingen grunn til ikke å få seg noen turer på ski, trene eller bare nyte frisk luft hos oss i Varingskollen.

For de minste barna er det bra om foresatte ikke er så veldig langt unna dersom det skulle være behov for kontakt. Undervisningen baserer seg imidlertid ikke på hjelp fra foresatte og disse bes derfor holde seg på ”litt avstand”.

Dersom instruktørene på deres barns kurs anbefaler at dere holder litt mer avstand, ber vi dere følge denne anmodningen. Dette for at instruktørene skal kunne gi barna best mulig oppfølging.

Møt opp i god tid før kursstart, slik at vi kommer i gang og får mest mulig ut av timen.

Vi lever også etter mottoet om at det ikke finnes dårlig vær. Regn, vind og kuldegrader er derfor ingen hindring for gjennomføringen av skiskoledagene, imidlertid har vi satt en kuldegrense på -15 grader (i Varingskollen), ved lavere temperatur enn dette avlyses skiskolen. Merk her at det erfaringsmessig kan være vesentlig mildere oppe i bakken enn nede ved RV4 i strenge kuldeperioder, ofte så mye som 6-8-10 grader !

Da gjenstår det bare å ønske VEL MØTT TIL ÅRETS SKILEIK – dette blir kjempegøy, både for barna og instruktørene !

Vi gleder oss til å treffe dere :-)

.

Reklamer