Oppstart av kurs

Skileiken starter opp 10. og 11. desember 2022. Møt opp i god tid før starttidspunkt denne første dagen, da det erfaringsmessig går med en del tid til parkering, finne frem til oppmøtested etc.

Har dere spørsmål, vil instruktørene (med vester) være tilgjengelig i området  rundt barnebakken – oppmøte sted har beach bannere merket Hakadal IL.

Fremmøte: På skvirretunet, lengst mot Jernbanen.

Foreberedelser:

Man må selv ordne med heiskort før kurset starter, dette er ikke inkl. i kursavgiften. Sett av god tid til dette, erfaringsmessig er det endel kø i billettsalget!  Ta gjerne en prøvetur i bakken noen dager før, ordne med heiskort og gjør barna kjent med anlegget :-)

Nybegynnere trenger ikke heiskort den første dagen, andre dagen vil det være behov for heiskort. Viderekommen vil det være behov for heiskort.

Sjekk at støvler og ski passer (ikke for små/store/lange). Vi sjekker alltid at bindingene er riktig innstilt første timen, og justerer hvis nødvendig. Dette tar normalt litt tid å gå over, derfor ønsker vi at foresatte er tålmodige.

Alle deltakere SKAL ha hjelm – dette er for barnas sikkerhet og er et ufravikelig krav. Skal være alpinhjelm – sykkel-/hockeyhjelmer eller andre løsninger er ikke godkjent. Sjekk at hjelmen passer godt (ikke for stor) og at hakestroppen er passe stram. Har ikke deltaker hjelm, for han/hun ikke være med på selve skikjøringen. Varingskollen har utleie av hjelmer om hjelmen er glemt igjen hjemme.

Se til at barna har på seg passe med klær. Det er ubehagelig å fryse, men heller ikke noe særlig komfortabelt hvis man blir for varm. De minste kommer til å være i mye aktivitet.

Det er også fint om vi ikke behøver å bruke tid på toalettbesøk i løpet av den timen kurset pågår. Gjør unna dette før kursstart. Dersom behovet likevel melder seg, ber vi om at foresatte tar seg av barna for å hjelpe dem med dette. Toalett finnes i bakken, ved siden av caféen på Skvirretunet.

Generelt:

Det er fullt mulig for foresatte å benytte seg av skianlegget mens kurset pågår. Videre kan en alternativt velge langrenn i lysløypa ved den øvre parkeringsplassen i Varingskollen. Det er ingen grunn til ikke å få seg noen turer på ski, trene eller bare nyte frisk luft hos oss i Varingskollen. Vi har også en flott varmestue i bakken hvor man kan varme seg, ta en matbit og drikke kakao/kaffe.

For de minste barna er det bra om foresatte ikke er så veldig langt unna dersom det skulle være behov for kontakt. Undervisningen baserer seg imidlertid ikke på hjelp fra foresatte og disse bes derfor holde seg på ”litt avstand”.

Dersom instruktørene på deres barns kurs anbefaler at dere holder litt mer avstand, ber vi dere følge denne anmodningen. Dette for at instruktørene skal kunne gi barna best mulig oppfølging.

Møt opp i god tid før kursstart, slik at vi kommer i gang og får mest mulig ut av timen.

Vi lever også etter mottoet om at det ikke finnes dårlig vær. Regn, vind og kuldegrader er derfor ingen hindring for gjennomføringen av skiskoledagene, imidlertid har vi satt en kuldegrense på -15 grader (i Varingskollen), ved lavere temperatur enn dette avlyses skiskolen. Merk her at det erfaringsmessig kan være vesentlig mildere oppe i bakken enn nede ved RV4 i strenge kuldeperioder, ofte så mye som 6-8-10 grader !

Da gjenstår det bare å ønske VEL MØTT TIL ÅRETS SKILEIK – dette blir kjempegøy, både for barna og instruktørene !

Vi gleder oss til å treffe dere :-)

Reklame