Velkommen til Alpin Skileik 2020 – Hakadal IL Alpin & Freeski

Hei alle sammen. Håper alle har hatt en fin jul hittill.
 
Her kommer litt etterlengtet praktisk info før vi setter i gang Alpin Skileik 2020.
 

Skileiken starter opp i uke 2, henholdsvis tirsdag 7. og onsdag 8. januar for de ulike kurspartiene. Møt opp i god tid før starttidspunkt denne første dagen, da det erfaringsmessig går med en del tid til parkering, finne frem til oppmøtested etc. Erfaringsmessig hender det også at det snør i Norge, da blir det gjerne litt mer trafikkkaos. Dette gjelder også i Varingskollen.

Kursene er delt opp i ulike farger.

  • KNØTTER (gul gruppe) møter ved KNØTTER SKILT nederst i barnebakken, ved rullebåndet
  • NYBEGYNNERE (grønn gruppe) møter ved NYBGYNNER SKILT nederst i barnebakken, ved rullebåndet.
  • VIDEREGÅENDE 1 (orange gruppe) møter ved VIDEREKOMMEDE 1 SKILT ved billettsalget.
  • VIDEREGÅENDE 2 (rød gruppe) møter ved VIDEREKOMMEDE 2 SKILT på flata ved billettsalget.
  • FREESKI Rekrutt møter ved siden av billettluka i Hakkebakken.

Disse faste møteplassene er merket med skilter med navn på kurs og en fargekode(gul, grønn, orange, rød). Oppmøte er på samme sted hver gang for registrering, med mindre annen beskjed blir gitt. Er du i tvil, ta kontakt med en av våre guider på stedet.

Alpin Skileik har også denne sesongen fått til en avtale med Varingskollen skisenter om 25% rabatt på sesongkort for skileikbarna. Vis kvittering i billettluka.

Man må selv ordne med heiskort før kurset starter, dette er ikke inkl. i kursavgiften. Sett av god tid til dette, erfaringsmessig er det endel kø i billettsalget de første skiskoledagene!  Ta gjerne en prøvetur i bakken noen dager før, ordne med heiskort og gjør barna kjent med anlegget :-)

Knøtter og Nybegynnere trenger ikke heiskort de første gangene. Det blir gitt beskjed fra instruktører gangen før de trenger heiskort. Barn under 6 år trenger kun keycard. Dette fåes kjøpt i billettluka.

Sjekk at støvler og ski passer (ikke for små/store/lange). Vi sjekker alltid at bindingene er riktig innstilt første kurskveld, og justerer hvis nødvendig. Dette tar normalt litt tid å gå over, derfor ønsker vi at foresatte er tolmodige.

Alle deltakere SKAL ha hjelm – dette er for barnas sikkerhet og er et ufravikelig krav. Skal være alpinhjelm – sykkel-/hockeyhjelmer eller andre løsninger er ikke godkjent. Sjekk at hjelmen passer godt (ikke for stor) og at hakestroppen er passe stram. Har ikke deltaker hjelm, for han/hun ikke være med på selve skikjøringen. Varingskollen har utleie av hjelmer om hjelmen er glemt igjen hjemme.

Se til at barna har på seg passe med klær. Det er ubehagelig å fryse, men heller ikke noe særlig komfortabelt hvis man blir for varm. De minste kommer til å være i mye aktivitet de første gangene og kan fort bli varme.

Det er også fint om vi ikke behøver å bruke tid på toalettbesøk i løpet av den timen kurset pågår. Gjør unna dette før kursstart. Dersom behovet likevel melder seg, ber vi om at foresatte tar seg av barna for å hjelpe dem med dette. Toalett finnes i bakken, ved siden av cafe bunnen av bakkebakken.

 

Det er fullt mulig for foresatte å benytte seg av skianlegget mens kurset pågår. Videre kan en alternativt velge langrenn i lysløypa ved den øvre parkeringsplassen i Varingskollen. Det er ingen grunn til ikke å få seg noen turer på ski, trene eller bare nyte frisk luft hos oss i Varingskollen. Vi har også en flott varmestue i bakken hvor man kan varme seg, ta en matbit og drikke kakao/kaffe.

For de minste barna er det bra om foresatte ikke er så veldig langt unna dersom det skulle være behov for kontakt. Undervisningen baserer seg imidlertid ikke på hjelp fra foresatte og disse bes derfor holde seg på ”litt avstand”.

Dersom instruktørene på deres barns kurs anbefaler at dere holder litt mer avstand, ber vi dere følge denne anmodningen. Dette for at instruktørene skal kunne gi barna best mulig oppfølging.

Møt opp i god tid før kursstart, slik at vi kommer i gang og får mest mulig ut av timen.

Vi lever også etter mottoet om at det ikke finnes dårlig vær. Regn, vind og kuldegrader er derfor ingen hindring for gjennomføringen av skiskoledagene, imidlertid har vi satt en kuldegrense på -15 grader (i Varingskollen), ved lavere temperatur enn dette avlyses skiskolen. Merk her at det erfaringsmessig kan være vesentlig mildere oppe i bakken enn nede ved RV4 i strenge kuldeperioder, ofte så mye som 6-8-10 grader ! OBS: Om det blir for kaldt og vi må avlyse, blir dette informert samme dag (ut på dagen).

Jeg ønsker samtidig og informere om at vi starter kursene max 5 minutter etter kursstart. Så om man blir forsinket, så må man prøve å henge seg på underveis. Våre guider er behjelpelig med dette.
Den første dagen vil det bli sjekk av utstyr, og da tar det gjerne litt lenge tid. Vi ber derfor foresatte ha litt tolmodighet rundt dette, og gjerne være med å hjelpe til.  
 
 
Informasjon, bilder fra kursdagene, etc. vil bli delt på vår facebookside. Derfor anbefaler vi alle til å like denne siden. 

Da gjenstår det bare å ønske VEL MØTT TIL ÅRETS SKILEIK – dette blir kjempegøy, både for barna og instruktørene !

Mvh
Martin Garbrandt Olsen
Koordinator for Alpin Skileik
Hakadal IL Alpin & Freeski
Tlf: 95 00 28 01

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s